Archive for the Bored Category

Mood Terbang Entah Ke Mana~

Posted in Bored, Friendship, Life on July 21, 2009 by chupchintap

Lately ni mata selalu kuyu bila ngadap kerja.

Tak tahulah kenapa, mungkin coz dah tak boleh surf macam biasa.

Dulu, asal mengantuk je jari cepat-cepat pegang mouse and click mozilla firefox.

But now, semuanya dah tak boleh.

Huh~

Apekah.

Nak buat kerja pun macam boring.

Otak berserabut dengan dengan pelbagai rencah dunia ni.

Semuanya hanya mampu dipendam dan dipendam.

Untuk kebaikan diri sendiri, hanya ini yang mampu aku lakukan selain memerhatinya dari sudut pandangan.

Huh~ Lupakanlah ia.

Itu hanya mainan perasaan.

*Btw thanks to Zahirah coz telah bagi aku number phone Balqis.

Down~

Posted in Bored, Life, Myipo on June 30, 2009 by chupchintap

Hari ni aku paksa rela buat ot.

Ingatkan nak balik awal coz mood aku betul-betul dah down.

Tapi kunci rumah pula pada mucuk.

So dengan rasa berat hatinya aku stay office ni.

Apalah nak jadi dengan aku hari ni.

Kemana hilangnya semua semangat aku.

Mencuka saja dari pagi tadi.

Lidah yang banyak berkata pun tiba-tiba menyukat setiap kata yang ingin dikeluarkan.

Aku berubah dari seorang yang peramah kepada pendiam.

Insan-insan sekeliling aku may be dapat terasa auranya kot.

Sorrylah all~

Aku down sikit hari ni.

Btw to Kak Syida, ALL THE BEST for interview esok :]

Kisah Jumaat Aku~

Posted in Bored, Life, Myipo on June 26, 2009 by chupchintap

Today aku lapar sangat.

Hanya makan biskut untuk alas perut.

Now dah pukul 4.10pm

Fiza telah selamat gerak dari office menuju ke Alor Gajah, Melaka.

Aku hope ko selamat pergi dan balik ek Fiza :]

And karang aku pula yang akan menyusul pulang ke Melaka juga.

Naik bus Mara Liner pukul 7.30pm

Tujuan pulang kerana mahu memenuhi undangan perkahwinan teman baik kami.

Cik Adila :]

Hahaha~ Pasni jadi Puan dah ko Dilla.

InsyaAllah panjang umur kita jumpa esok.

*Btw, sangat merindui dia :[

Paus Terdampar~

Posted in Bored, Life on May 21, 2009 by chupchintap

Huhu.

Aku kah paus terdampar itu?

Hurm~

Dalam erti kata lain aku gemuk dah ni.

Dulu aku taklah perasan sangat, but lately ni makin ketara kegemukkan aku ni.

Semua ketat.

Pakai itu tak boleh.

Ini tak boleh.

Semua yang tidak boleh disarung telah diperap dalam gobok tu.

Sangat ketara perubahan ini.

Hush~

Dulu, setiap petang bermain badminton di halaman rumah.

Dulu, selalu turun pantai cari gonggong/pahat/ambal.

Dulu, berjalan kaki ke sana sini.

Dulu, main rounders.

Dulu, tak cukup makan.

Dulu aku aktif ke hulu ke hilir.

Tapi sekarang aku lebih terperuk diam-diam.

Ini membuatkan lemak ini mengada-ngada membiak dengan rancaknya.

Ish~

Tak boleh jadi ni.

Hanya Picha~

Posted in Bored, Life on May 14, 2009 by chupchintap
Kakakular aka Cola sayang bebenau kat dia
Telah di ambil dari kedai makan di Sg. Tuang, Kuala Sg. Baru.
Ketika itu dia sangat kecil, Ain turut serta ketika kami mengambilnya
.

Angah aka Adik Gedik sayang juga sama dia.
Di ambil di Restoran Seh Seafood, Kuala Sg. Baru.
Melihat ia kelaparan dan cute bangat.

Taman Tasik Perdana

Taman Tasik Perdana ii

Sedang mempromote

Mucuk di JPS Ampang
Kursus selama 3 Hari

Bakat bermain Sapek diluar jangkaan

Aku gila, dia hang jap

Tagging Lagi~

Posted in Bored, Tagging on May 6, 2009 by chupchintap

Kepala aku sakit tahap gaban punya.

Rasa macam nak hentuk kepala ini kat dinding.

Tapi aku bukan bodoh.

So aku buat tag saja sebab mood dah hilang.


Soalan untuk panaskan badan dulu

1. Anda lebih suka karipap sardin atau karipap kentang ?

Aku suka karipap sardin + kentang.

2. Anda lebih suka air kelapa atau air tebu ?

Air kelapa.

3. Apa pandangan anda mengenai isu jerawat tumbuh selepas makan kacang ?

Entahlah, tak ada apa-apa rasanya.

4. Anda paling tertarik dengan lelaki/perempuan yg mcmne ?

Tidak pengotor dan jahat mulut.

5. Apakah perkara yg wajib anda buat sblm tido ?

Cari selimut.

Soalan yg mmerlukan anda berfikir dengan lebih mendalam

1. Andaikan ada org menghina ahli keluarge anda. Apakah yg anda akan buat ?

What the hell, ko maki family aku, aku maki family ko balik secara sindiran.

2. Adakah anda akan tolong kawan anda yg dlm kesusahan wlupn dia pernah khianati anda ?

Dah khianat aku, cari aku balik. Banyaklah~ tapi kalau ko pandai buat muka kasihan, maybe aku tolonglah kot.

3. Andaikan besok hari terakhir anda hidup. Apakah perkara yg anda ingin buat sblm mati ?

Ingin lihat muka Mak dengan Abah aku :[

4. Adakah anda akan pilih org yg anda cintai atau org yg anda sayangi sbgai psgn hidup ?

Entahlah, kalau ikutkan hati of course lah~

5. Apakah yg mmbuatkan anda b’smgt untuk hidup sampai sekarang?

Impian aku.

6. Andaikan masa dpt diputarkan balik,apakah yg anda ingin betolkn ?

Mahu spend time pada Mak dan Bak ( nenek dan atuk aku ).

7. Adakah anda akan give up jika perkara yg anda lakukan asyik gagal?

Nope aku tak give up macam tu saja.

8. Adakah anda akan memaafkan org yg telah merosakkan kehidupan dan kerjaya anda ?

Maaf saja, aku tak suka pendam-pendam ni.


9. Sesetengah org mengatakan budak-budak amatlah menyusahkan. apa pandangan anda ?

Nope lah~ Aku suka budak-budak tapi tak reti nak layan c(:

11. Org yg betuah untuk menjawab tag ini ialah

Mucuk dan siapa yang rajin.

lepak cc

Posted in Bored, Life on April 2, 2009 by chupchintap

Bosan pula seharian lepak di rumah.

Aku menghabiskan masa aku dengan tidur seindahnya.

Sampaikan hujan pun aku tak sedar.

Lena betul.

Sampai calling form mucuk, baby gebu n msg2 aku tak perasan.

Sorrylah all.

Aku terlambat bagi feedback kerana terlalu lena.

After magrib mucuk mengajak aku pergi ke atm.

Kami pun mengambil keputusan untuk pergi ke sogo.

Balik rumah jumpa Sis Yat, bagi die payment untuk sewa.

Then menuju ke warung untuk dinner.

Aku order milo ice + nasi goreng kampung, mucuk pula milo ice + nasi goreng ladna.

Bila perut dah kenyang, kami pun mengambil keputusan pergi ke cc.

But today aku rasa macam tak syok pula, coz slow gila server dia.

Btw, aku dah tak ada idea, so next-next time lah aku update lagi.