Archive for the Feel Category

Tension

Posted in Feel, Life, Menyirap on January 7, 2010 by chupchintap

Tak tahu why hidup ni perlu ada yang dengki.

Aku tak pernah dengki dengan korang, korang janganlah nak buat hal dengan aku.

Aku dah lah tak tahu apa niat korang buat macam ni.

Korang suka kot, apa yang dah jadi kat aku sekarang.

Thanks pada yang terlibat secara langsung mahupun tidak.

Balik Melaka~

Posted in Feel, Life, Loved on November 25, 2009 by chupchintap

Yeah~

Akhirnya penantian ni berakhir jugak.

7.30 PM ni, aku akan gerak balik Melaka sempena Hari Raya Qurban.

Rindu kat Cola 🙂

Mood : Sangat gembira

* Baru belajar makan kacang botol 😀

Just You~

Posted in Feel, Life, Loved on November 17, 2009 by chupchintap

Last weekend entah macam mana dia ngadu kat aku dan aku agak terkejut juga dengan pengaduan dari dia tu.

Rupanya selama ni dia kurang bahagia dengan aku.

Huh~ apakah?

Dia sepatutnya sedar yang aku ni dah sayang kat dia sangat.

Adakah dia jeles dengan keadaaan sekeliling aku?

Btw dia dah pun menguasai aku.

Aku sedar, sometime aku ada menguriskan  feel dia samada dengan kata-kata mahupun tindakan.

I’m so sorry dearest~

I just love u 🙂

* One in a million

You’re one in a million
Oh
Now
You’re one in a million
Oh

Sometimes love can hit you every day
Sometimes you can fall for everyone you see
Only one can really make me stay
A sign from the sky
Said to me

[Chorus]
You’re one in a million
You’re once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us
You’re one in a million
You’re once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us

I’ve been looking for that special one
And I’ve been searching for someone to give my love
And when I thought that all the hope was gone
You smile, there you were and I was gone

I always will remember how I felt that day
A feeling indescribable to me
Yeah
I always knew there was an answer for my prayer
And you, you’re the one, the one for me

[Chorus x 2]

I was cool and everything was possible
They tried to catch me but it wasn’t possible
No one could hurt me it was my game
Until I met you baby and we’re the same
And when you didn’t want me, I wanted you
Because the finer thing about it was I like the show
I like it when its difficult I like it when it’s hard
You know it’s worth it that you found your heart

[Chorus x 2]

You’re one in a million
Oh
You’re one in a million

😀

Jebat Oh Jebat

Posted in Family, Feel, Life on May 3, 2009 by chupchintap

Bergerak balik ke Masjid Tanah menaiki bus Jebat.

First time lah kiranya balik menaiki bus itu bersama mucuk.

Sangat mengecewakan.

Sampai Masjid Tanah cari tiket ke KL tapi dah sold out.

Terpaksalah naik Jebat juga.

Dapat seat last sekali macam masa balik juga.

Bus yang sama.

* Vietnam perhaps :]

* Seat yang tidak boleh di adjust.

Sampai Alor Gajah, bus berhenti di stesen bus itu untuk mengambil passenger.

Then entah macam mana seat tak cukup satu.

Adus~

Hampir half hour juga orang-orang Jebat ni menyelesaikan prob’s ini.
Last-last driver itu mengambil seat kereta taruk tengah-tengah line antara seat kanan dan kiri.

Pergh~ semak.

Dahlah kat kaki aku.




* Kasihan melihat dia tidur.

Jalan pula jam dari Linggi hingga Nilai.

Stuck 4 jam.

Sesungguh sabar adalah jalan terbaik~

Semoga ini adalah kali terakhir aku menaikinya :[

Dia~

Posted in Feel, Friendship, Life on April 29, 2009 by chupchintap

Aku letih nak lalui semua ini.

Rabak, hancur dan segalanya.

Kadang kala aku tertanya, kenapalah aku diperkenalkan dengan orang sepertinya.

Mungkin telah ditakdirkan ‘dia’ datang sebagai ujian.

Ujian yang akan membuat aku kuat.

Kuat bagi menempuhi ujian ini seorang diri tanpanya disisi lagi.

Aku akui aku amat kecewa dengan perpisahan ini.

Apa pun aku sedar setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan.

Thanks course pernah hadir dalam life aku.

Huh~

Posted in Feel, Friendship, Life on April 28, 2009 by chupchintap

Sebagai insan biasa aku tidak terlepas dari melakukan kesilapan.

Samada sengaja ataupun tidak.

Sedar atau samar-samar.

Mohon jangan ada yang bekecil hati dan makan dalam.

Aku hidup bukan untuk mencari musuh.

Aku akui kadang kala percakapan aku ada yang buat orang sekeliling aku tersinggung.

Itulah aku.

Buat apa aku memendam atau menjeruk perasaan.

Bagi siapa yang kenal siapa aku, macam mana aku mungkin mereka tahu habit aku.

Tapi bagi sesiapa yang baru kenal aku, ambillah masa untuk kenal habit aku.

Jangan menghukum tanpa menyelidik.

Dewasa ini sering kali kita lihat pertelingkahan berlaku akibat dari mendengar sebelah pihak saja.

Sama seperti kita mendengar percakapan dari orang ketiga.

If apa yang disampaikan itu betul tak kisahlah, yang dirisaukan bila di tokok tambah. ( yang tak elok pula tu )

Bagi manusia yang mempunyai sifat sensitif yang teramat of course dia akan ambil pusing dengan apa yang disampaikan.

Sedangkan apa yang dikhabarkan itu belum tentu kita tahu kebenarannya.

Susah nak duga manusia seperti ini.

Depan kita baik, dan bercerita tentang keburukkan orang lain.

Tak mustahil belakang kita dia akan cerita fasal diri kita, mengutuk kita macamlah kita ini musuh ketat dia.

Ini katogeri talam empat lima enam muka lah.

Berawaslah jika anda berada di sekililing orang yang begini.

Bagi yang dah terkena seperti aku, jadikanlah ini pengajaran untuk aku berjaga dalam memilih kawan yang benar-benar kawan.

Manusia talam dua muka ini memang manusia yang amat-amat merbahaya. Pasai aku kata merbahaya? Satu yang paling ketara tentang talam dua muka ini ialah, mereka pandai bermuka-muka. Manusia yang mempunyai banyak muka. Bukan satu bukan dua malah beribu. Di depan kita dia baik, tetapi dalam masa yang sama di depan kita juga, dia boleh bertukar menjadi seperti manusia yang tidak pernah kita kenali.

Ada juga yang apabila di depan kita dia baik tetapi di belakang kita, dia akan memfitnah kita seburuk mungkin. Jenis yang begini memang banyak dalam dunia sekarang ini. Jenis yang bermuka-muka dan tidak ikhlas apabila berkawan. Pernahkah kita menghadapi atau berjumpa dengan manusia yang sebegini? Atau adakah kita sendiri berperangai sebegini tanpa kita sedari.

Manusia talam dua muka ini sebenaqnya bukan boleh dipercayai kerana di depan kita bukan main baik lagi tetapi di belakang kita, habis satu dunia dia fitnahkan kita. Talam dua ini seperti juga manusia hipokrit, suka berbohong untuk menutup pekung di dada. Dalam Islam, orang sebegini boleh dianggap sebagai munafik. Pandai membuat janji tetapi tidak pandai menetapi janji.

Talam dua muka pula amat pandai memberi pujian tetapi pada masa yang sama boleh bertukar menjadi seperti musuh apabila duduk bersama orang yang lebih tinggi darinya. Niatnya hanyalah satu, untuk membeli jiwa orang diatasnya supaya menjadi sahabat barunya. Sahabat lama, dilupai dan dijatuhkan tanpa perasaan belas!

* Dipetik dari Pekasam

Apa pun peace no war.

Mencari

Posted in Feel, Life on March 27, 2009 by chupchintap

Aku sedang mencari apartment, flat, rumah atau bilik sewa.

Pening juga nak cari benda alah ni.

Bertambah pening dengan masalah yang ada di rumah sekarang.

Hope masalah ini akan settle dis week juga.

Aku tak larat dah nak berdepan dengan masalah yang macam ni dan sekutu dengannya.

Cukuplah dengan tahap kesabaran aku yang selama ini aku simpankan.

Sebelum semua ini meletus menjadi sesuatu yang tidak diingini.

* Beberapa pics untuk di share :