Archive for the Tagging Category

Tagging by Nick~

Posted in Life, Tagging on April 23, 2010 by chupchintap

1. Where is your cell phone? – sebelah keyboard
2. Your hair? – lurus bendul
3. Your mother? – Pn. Noorrainda Hashim
4. Your father? – Abdullah Ya’cob
5. Your favorite place? – Ampang Superbowl
6. Your dream last night? – Nope, lena tidur sebab Chelsea menang πŸ˜€
7. Your favorite drink? – Pepsi, hoho πŸ˜‰
8. What room you are in? – 0ffice
9. Your hobby? – surfing, photography
10. Your fear? – Abah aku
11. Where do you want to be in 6 years? – Tak kisah mana-mana pun, asalkan selamat.
12. Where were you last night? – home ‘sweet’ home.
13. Muffins? – Err, tak layan sangat.
14. Wish list item? – DSLR
15. Where you grew up? – Rumah atuk aku kat Endau, Mersing, Johor. Ouh rindu gila!
16. Last thing you did? – Layan mood
17. What are you wearing? – banyak sangat, toksah la nak list
18. Your TV? – 400, haha πŸ˜€
19. Your pet(s)? – kucing ( Sepakakular – Cola, Kaisah Safina – Cici, Norhakiki – Kiki ) πŸ˜‰
20. Friends? – tak kan tikam belakang
21. Your life? – Boleh la~
22. Your mood? – 50% sukar nak jangka
23. Missing someone? Yup!
24. Car? – mini cooper
25. Something you’re not wearing? – boxer πŸ˜€
26. Your favorite store? – aku tibai je mana-mana
27. Your favorite color? – Hijau (Green for life) πŸ˜‰
28. When is the last time you laughed? – baru je tadi ni haa
29. Last time you cried? – lupa suda~
30. Who will resend this? – err tah
31. One place that I go to over and over? – lrt sentul
32. One person who emails me regularly? – notification facebook, berlambak haq

Ok cik Nick, done~

Advertisements

Den di Tag~

Posted in Friendship, Tagging on July 14, 2009 by chupchintap

1. Bekas kekasih saya adalah..
-Seorang yang tidak mungkin menjadi milik saya

2. Saya sedang mendengar..
– Chrisette Michelle – Epiphany

3. Mungkin saya patut..
– Kerja dengan lebih kuat lagi.

4. Saya suka..
– Buat hal saya sendiri.

5. Sahabat – sahabat baek saya..
– Balqis – da truly sahabat

6. Saya tak faham..
– Kenapa saya tak rapat dengan keluarga.

7. Saya kehilangan..
– Bak dan Mak, orang yang saya sayang

8. Ramai yang berkata..
– Saya ni kasar.

9. Makna nama saya..
– Entahlah yang hujung tu tak ada dalam senarai pun.

10. Cinta itu adalah..
– Satu feel.

11. Di sesuatu tempat, seseorang sedang..
– Menghirup udara bagi meneruskan kehidupan.

12. Saya akan cuba..
– Untuk menjadi seorang photographer.

13. Ayat selamanya membawa maksud..
– Kekal

14. Telefon bimbit saya..
– Tiada 3G, tiada camera, tiada mms, tiada screen berwarna.

15. Bila saya terjaga dari tidur..
– Tengok mucuk then tengok jam.

16. Saya paling meluat apabila..
– Ada yang suka meniru saya dari segi apa pun.

17. Pesta/Parti adalah..
– crowded

18. Haiwan paling comel yang saya pernah temui adalah..
– Hanya kucing yang comel specially kakakular.

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya..
– Area 5-10 tahun.

20. Hari ini..
– Suam-suam kuku, masa pun lembab berlalu.

21. Malam ini saya akan..
– Buat aktiviti macam biasa.

22. Esok pula saya akan..
– Bangun selewat 6.45 untuk bersiap ke office.

23. Saya betul2 inginkan..
– Memiliki DSLR idaman saya.

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
– Check taik mata ada tak… πŸ˜›

25. Pusat membeli belah atau arked permainan..
– Arked permainan.

26. Makanan Barat atau Jepun..
– Western food.

27. Bilik yang gelap atau terang..
– Gelap, sejuk sikit.

28. Makanan segera adalah..
Makanan ditengah bulan.

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang..
– Ada gambar ***** dalam paper tu jugak.

30. Siapa yang anda mahu tag??
– Mucuk
– Qhiee
– Kak Nora
– Aien
– Yan Choco
– Deela

Tagging Lagi~

Posted in Bored, Tagging on May 6, 2009 by chupchintap

Kepala aku sakit tahap gaban punya.

Rasa macam nak hentuk kepala ini kat dinding.

Tapi aku bukan bodoh.

So aku buat tag saja sebab mood dah hilang.


Soalan untuk panaskan badan dulu

1. Anda lebih suka karipap sardin atau karipap kentang ?

Aku suka karipap sardin + kentang.

2. Anda lebih suka air kelapa atau air tebu ?

Air kelapa.

3. Apa pandangan anda mengenai isu jerawat tumbuh selepas makan kacang ?

Entahlah, tak ada apa-apa rasanya.

4. Anda paling tertarik dengan lelaki/perempuan yg mcmne ?

Tidak pengotor dan jahat mulut.

5. Apakah perkara yg wajib anda buat sblm tido ?

Cari selimut.

Soalan yg mmerlukan anda berfikir dengan lebih mendalam

1. Andaikan ada org menghina ahli keluarge anda. Apakah yg anda akan buat ?

What the hell, ko maki family aku, aku maki family ko balik secara sindiran.

2. Adakah anda akan tolong kawan anda yg dlm kesusahan wlupn dia pernah khianati anda ?

Dah khianat aku, cari aku balik. Banyaklah~ tapi kalau ko pandai buat muka kasihan, maybe aku tolonglah kot.

3. Andaikan besok hari terakhir anda hidup. Apakah perkara yg anda ingin buat sblm mati ?

Ingin lihat muka Mak dengan Abah aku :[

4. Adakah anda akan pilih org yg anda cintai atau org yg anda sayangi sbgai psgn hidup ?

Entahlah, kalau ikutkan hati of course lah~

5. Apakah yg mmbuatkan anda b’smgt untuk hidup sampai sekarang?

Impian aku.

6. Andaikan masa dpt diputarkan balik,apakah yg anda ingin betolkn ?

Mahu spend time pada Mak dan Bak ( nenek dan atuk aku ).

7. Adakah anda akan give up jika perkara yg anda lakukan asyik gagal?

Nope aku tak give up macam tu saja.

8. Adakah anda akan memaafkan org yg telah merosakkan kehidupan dan kerjaya anda ?

Maaf saja, aku tak suka pendam-pendam ni.


9. Sesetengah org mengatakan budak-budak amatlah menyusahkan. apa pandangan anda ?

Nope lah~ Aku suka budak-budak tapi tak reti nak layan c(:

11. Org yg betuah untuk menjawab tag ini ialah

Mucuk dan siapa yang rajin.

Tagging~

Posted in Tagging on May 5, 2009 by chupchintap

1. Kalau anda jadi orang kaya?
Mahu beli DSLR paling canggih gaban serta buat pelaburan bijaksana~

2. Kalau anda jadi orang terseksi di dunia?
sure abah aku kejar keliling dunia.

3. Kalau anda perlu terjun tingkat ke-100 untuk membuktikan cinta anda?
Budus namanya~

4. Kalau orang kata blog anda teruk nak mampus!
Mampus muka lu~ “Donat word”

5. Kalau keluarga anda yang menentukan teman hidup anda. Kira perkahwinan yang ditetapkan keluarga lah?
Erk?~ siapa yang mau kawin ini? lari jauh-jauh.

6. Kalau tiada lagi hari esok?
Tiadalah aku di dunia ini lagi.

7. Kalau orang yang anda benci berada di depan anda?
Aku buat cerdik saja.

8. Kalau anda berpeluang masuk Fear Factor dan makan benda2 pelik?
Aku surrender awal-awal.

9. Kalau ibubapa anda tiada pada pagi esoknya?
Nothing to say~

10. Kalau anda berjumpa dengan orang artis/selebriti yang paling anda minati?
Pandang sudah~

11. Kalau diberi lesen untuk membunuh, siapa/apa yang akan anda bunuh?
Babi~ Sangat menyusahkan orang.

12. Kalau anda ada penyakit AIDS pada usia yang muda?

Counting day saja. Frust~

13. Kalau anda berpeluang menikmati makan malam yang romantik?
Gumbira Hidup Ini.

14. Kalau anda terpaksa mengorbankan cinta anda untuk orang lain?
Ape ke halnya.

15. Kalau anda memenangi anugerah? Dan anugerah apa yang anda inginkan?
Anugerah Dari Kegagalan.

16. Kalau anda berpeluang mengahwini bangsa asing? Bangsa asing mana yang anda inginkan?
Bangsa-bangsa bersatu.

17. Kalau anda terpaksa berpisah dengan orang tersayang?
Atas dasar apa?

18. Kalau ramai yang tidak puas hati dengan anda kerana mereka cemburu dengan anda?
Watthehell

19. tag

Mucuk~
Siapa rajin buat ajelah

Aku di Tag~

Posted in Tagging on May 1, 2009 by chupchintap

1 Apakah benda paling penting dalam hidup kamu?

baju, suar, handphone n etc.

2 Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan duit sendiri?

tak ingat.

3 Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?

tak fikir lagi.

4 Adakah kamu dilamun cinta?

yup’s.

5 Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?

depan menara orkid ( kategori restoran ke tu? )

6 Namakan magazine terakhir yang kamu beli?

Ujang.

7 Apakah nama penuh kamu?

NS.

8 Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?

dua-dua biasa saja.

9 Namakan seseorang yang kamu ingin berjumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?

takde sapa kot.

10 Adakah kamu mencuci pakaian kamu sendiri?

yup’s, kadang mucuk.

11 Org yg kamu nk tag ???

sapa rajin buat, buatlah.

Program This Weekend

Posted in Friendship, Life, Loved, Myipo, Tagging on April 25, 2009 by chupchintap

Merancang untuk ke office membuat ot.

Kemudian ke KLCC sempena IP Day.

Lepas balik kerja semalam kami terus ke pasar malam.

Ronda dari tengah sampai depan, terus belakang then patah balik ke tengah.

Pergh~ sesak.

Rimas.

Aku balik rumah, makan-makan then siap-siap untuk cc pula.

Check FS aku yang sekarang ni susah nak update.

Tengah-tengah aku syok layan FS, Nasir bagitahu aku Eyza dengan Syida online.

Aku pun onla ym, then borak-borak dengan mereka.

Eyza bagitahu aku yang dia dah dapat macam mana nak spell kikan tu bagi nampak komersial.

So spell dia macam ni “qhieekan”.

:]

Bukan main terbelit lagi lidah nak mengeja.

Tapi bunyinya sama saja.

Huhu.

Qhieekan diambil sempena nama ikan.

Entah fasal apa tiba-tiba dia nak dinamakan as ikan, aku pun tak tahu.

Oklah, apa pun hope nama itu memberi Qhieekan kekuatan dan semangat untuk melindungi spesis ikan-ikan yang kian terancam.

*Tag.

1) Nama Timangan + Family
Nana

2) Anda seorang yang…
Susah bangun pagi

3) Insan istimewa dan kenapa dia teramat istimewa…
“Dia”, aku sorang je yang tau :]

4) Lagu kesukaan sekarang…
Samsons – Tak Bisa Miliki

5) Warna Kegemaran…
Hijau, Putih

6) Benda wajib dalam handbag?
Tak Dok :]

7) Kali terakhir nangis…
Entah

8) Tag ramai-ramai rakan anda…
Sesiapa saja but mucuk harus tau :]

fakta mengarut pasal diri aku sendiri untuk hari ini

Posted in Tagging on March 6, 2009 by chupchintap

tengah dengar lagu : Mata Hati Jiwa by Awie.

tengah nak : Scan, Crop dengan Upload task-task ak.

tengah berasa : lapar hinggakan perutku berpudat-pudat.

tengah cari inspirasi untuk : mendapat DSLR idaman hatiku.

tengah mengidam : Nasi goreng sotong.

tengah guna handphone : Nokia cikai.

tengah guna nada dering : Silent.

mahu : Balik Mersing, mandi laut dan macam-macam.

tak mahu : Cari gaduh.

nak jadi : Photographer yang amek gambar keindahan dan kecantikan tempat-tempat serata dunia tanpa terikat dengan dateline.

nak rumah jenis : Rumah corner lot, ada tanah sikit, senang nak bawak Cola serta view yang indah.

warna bilik idaman : Hijau.

ciri-ciri rumah idaman : Hijau yang indah.

kereta idaman : Honda second hand.

nak pelihara : Kucing yang hensem dan cute.

suka bau : Perfume sendiri.

suka warna : Hijau.

suka baca : Artikel yang syok.

suka minum : Limau ais, teh tarik dengan horlick ais.

suka makan : Sotong masak apa saja.

suka tengok : Peel orang serta yang menarik perhatian.

suka cuti : Hari raya sebab aku datang dari family yang besar, syok berkumpul.

suka pergi : Pantai dan tempat yang mempunyai view yang indah.

nak bercuti di : Kampung sendiri, sangat seronok.

nak kebolehan luar biasa : Terbang.

nak main alat muzik : gitar, tapi macam tak tercapai saja.

lain-lain : sayang pada yang menyayangi aku.

πŸ™‚

sekian, terima kasih.